Grape - 65 kcal in 100g
  65kcal
  Grape - 65 kcal in 100g

Æblecrumble

 

Crumblecake med æbler – eller smulderdejskage med æbler og kanel er en kage der høre efteråret og vinteren til. Men omvendt er den så nem at lave og smager så godt, at den bør laves hele året. Også selvom der er noget julestemning i luften, når man spiser æbler og kanel sammen. Så er det sagt.
Nu skriver jeg æbler. Men, man kan også bruge andre frugter som blommer, kirsebær og ikke mindst en japansk pære der smager som en mellemting mellem pære og æble. Jeg har et træ i min have der leverer voldsomme mængder af frugter, så vi har fået rigeligt med gode crumbleoplevelser. Desværre væltede træet pludseligt i vinteren 2011 under vægten af den megen frugt – så nu skal jeg ud og finde et nyt træ. Men høsten blev fin det år.
Skræld og skær nogle frugter i skiver, drys med kanel og Muscovadosukker og kom smuldredej på som låg, så har du en af verdens bedste og nemmeste kager. Toppet med creme fraiche er det bare mumsfilibaba.

Ingredienser:

 • 3-5 æbler alt efter størrelse
 • 200 gram smør
 • 300 gramhvedemel
 • 2 tsk vaniliesukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 2-3 spsk Muscovadosukker/brun farin
 • 100 gram sukker
 • ca 4 tsk kanel

Lav en smulderdej. smelt 200 gram smør i gryde og tilsæt sukker og vaniliesukker når smøret er smeltet. Bland mel og bagepulver sammen og kom det i det smeltede smør mens du røre det sammen, lidt af gangen. dejen er færdig når den smuldre uden at være klistret.

Læg haldelen i bunden af springformen og pres lidt op af siderne. læg et lag af æblestykker i både og drys Muscovadosukker og kanel over. Læg endnu et lag og drys kanel og Muscovadosukker over. Afslut med resten af smulderdejen, der lægges på som et låg.

Kagen bages i ovn ved ca. 180 grader i 35-40 minutter.

Server denne crumble kage varm eller kold med is eller creme fraishe (38%)

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!