Apricot - 40 kcal in 100g
    40kcal
    Apricot - 40 kcal in 100g

Rødkålsslaw

 

Rødkålsslaw er et friskt indslag til mange kødretter. Rødkål er fantastisk at bruge rå eller halvrå. Og kål er sundt, så sørg for at spise meget af det. Spis rødkålsslaw som en frisk salat eller som tilbehør. Det gå fantastisk til andebryst.
Snit rødkålsblade meget fint (tynde strimler) Tag 3-4 hele dækblade (smid de yderste blade væk på rødkålen), læg bladene oven på hinanden og snit så tyndt med en stor lang kniv. Læg rødkålsstrimlerne  og små stykker æble i en boks med låg og pres saften fra en hel appelsin ud over. Drys med en lille smule sukker og sæt låget på. Lad det nu stå på bordet og marinerer så længe du har tid mens du laver resten af maden. Ryst boksen ind i mellem når du kommer forbi.

Nå du skal anrette maden løfter du den mængde rødkål og æble over i en anden skål og rører en smule creme fraiche eller skyr i. Det skal være en balance sådan at rødkålsstrimlerne stadig har overtaget i salaten.
Passer hvidløg til resten af retten, finthakker du ét fed hvidløg og blander det i.

Ingredienser:

  • 4 store friske rødkålsblade 
  • 1 hel stor appelsin
  • 2 tsk sukker
  • 1 dl. creme fraiche (eller islandsk skyr)

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!