Cherry - 60 kcal in 100g
  60kcal
  Cherry - 60 kcal in 100g

Æbleflæsk

Er der æbleflæsk på bordet – så er der hygge om bordet. Æbleflæsk høre til de faste retter på julefrokost bordet. Men, æbleflæsk er faktisk en gammel dansk middagsret, man lavede når der var knap med penge. Tag dog ikke fejl – æbleflæsk er noget af det ypperste man kommer smag af naturen. Godt flæsk, gode sunde æbler og nybagt dansk rugbrød. Æbleflæsk burde være på en madkanon i top ti. Lavet rigtigt – er der surt og sødt, salt og fedt, sprødt og blødt. Det pirre alle smagsløgene og giver et flash back i historien, når man putter det i munden. Der er ikke så meget mere at sige – kom i gang med at lave æbleflæsk. Må man komme med en opfordring – det gør jeg i hvertfald. Gå guerilla amok og plant æbletræer hvor de ikke er, gerne på offentlige steder langs veje og i parker. Lad os få æbler til folket – gratis æbler. Man må sikkert ikke, men hvor ville mange mennesker blive glade, hvis de bare kunne plukke alle de æbler de kunne spise.
Æbleflæsk smager lige så godt koldt som varmt. Lav rigeligt når du laver det, så er der også til madpakken eller til middagen dagen efter. Om det feder?
Ja, hvis man spiser for meget for ofte, men det er der jo så meget der gør.

Skær skiver af flæsk af en ribbensteg. Bank skiverne lidt og drøs salt på begge sider. Start den varme pande med 25-30 gram smør, derefter vil flæsket lave masser af stegefedt. Husk at gemme al stegefedtet, det skal bruges senere.

 

Mens flæsket steger skræller du alle løg og æbler. Fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker – ikke for små. Del løgene i 2 halvdele og snit tynde ringe.

Når flæsket er stegt, sætter du det til side. Så lægger du alle løg på en varm pande eller på 2 pander med stegefedt fra flæsket ellers brug smør. Når løgene er blevet gennemsigtige efter ca. 3-4 minutter drysses sukker over. Skru ved for varmen til ca. halv varme og steg dem bløde. Læg løg i et fad og stil til side.

Steg nu æblestykker på panden i stegfedt eller smør.  Tilsæt stegefedt efterhånden da æblerne suger fedt og der skal være en del (læs meget) stegefedt ved. Når æblerne er blevet bløde og har fået stegefarve blandes alle løg i og det hele stege videre ved halv varme. Pas på med saltet så det ikke bliver for salt. Smag til undervejs og tilsæt salt så ballancen mellem det søde og det saltet er god.

Når æbler og løg er godt varmt og har fået stegefarve og æblerne er bløde, men ikke smattede – så er retten færdig.

Ingredienser:

 • Flæsk i skiver (køb i ribbensteg og skær skiver af den – det er billigst)
 • 6-7 æbler – alle slags kan bruges
 • 4 store løg
 • 1-2 spsk. sukker
 • 1-2 tesk. salt
 • ca 50-100  gram smør
 • vand.

Servér friskbagt rugbrød til og en god øl – så bliver det ikke bedre.

Print Friendly, PDF & Email

1 comment to Æbleflæsk

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!