Plum - 70 kcal in 100g
  70kcal
  Plum - 70 kcal in 100g

Mørbrad i soyamarinade med ris og porrer

Soyamarineret mørbrad med ris og stegte porrer og gulerødder, blev jeg inspireret til da jeg producerede sushi til Kagamibiraki ceremonien i Budo Næstveds Aikido klub.
Kagamibiraki – er en japansk tradition i Aikido (kampkunst), hvor man til den første træning efter nytår offentliggør hvem der er blevet gradueret til et nyt niveau (dangrad). Der udleveres flotte beviser og man spiser og drikker sammen.
Det var til en sådan Kagamibiraki jeg lavede Sushi og tynde mørbradstykker i sur-sød soyamarinade til. Mørbradstykkerne kom ind i menuen, som erstatning for nogle ingredienser jeg ikke kunne skaffe. Alle var vilde med de tynde stykker stegt mørbrad der havde ligge og marineret i soyamarinade. Så jeg tænkte at det måtte udforskes lidt mere – og dermed var denne ret konstrueret – stegte porrer og gulerødder på Sushiris toppet med tynde skiver af soyamarineret mørbrad.

Mørbrad:
Steg en svinemørbrad i smør og olie med timian hårdt af på begge sider. Skru ned for varmen til halv styrke og tilsæt rødvin så det næsten dækker og steg videre til kødet er mørt. Ca. 15-20 min. Lad kødet hvile i ca. 15 min – tildæk med sølvpapir. Skær derefter meget tynde skiver, der overhældes med en soyamarinade.

Soyamarinade:
Bland 1 del soya og 1 del vand i en kasserolle og varm det op (må ikke koge). 1/2-1 spiseske sød chilidressing. smag nu til evt. med sukker. Det skal smage både sødt og surt og stærkt.

Sushi ris:
Skyl risene i en sigte under rindende koldt vand – længe. Så al støv og snavns skyldes bort. hæld risene i en stor skål og dæk med koldt vand og lad det stå i 20 min. Hæld nu vandet fra og risene er klar til blive kogt.

Hæld 8 dl. vand i en gryde og tilsæt risene (250 gram). Når vandet koger skruer du ned til minimum varme for at det kun lige er i kog. Rør i bund med en træske så alle ris slipper bunden. kog nu i 10 min. Rør evt. en gang i risene så de ikke koger fast i gryden. Men, undlad at løfte låget for mange gange.

Når risene er færdigkogte skal de stå i 10 min med låg på. Derefter skal køle lidt ned og røres med en eddike-sukkerdressing. Rør dressing i i en skål af plast eller træ. Ikke metal.

Stegte porrer og gulerødder:
Porrene renses for jord og skæres i ringe ca. 1 cm. bredde og nogle stykker lidt længere der deles på langs. gulerødder renses og skæres i mundrette stykker eller skiver. Det hele steges på pande i smør og olie til porrerne er slatne og med stegeskorpe.

Ostestykker:

Som tilbehør kan ost skæres i små terninger og lægges på tallerkenen rundt om de øvrige ingridienser.

Ingridienser : (4 personer)

 • 1 stk. Svinemørbrad
 • 250 gram Sushiris
 • 2-3 stk. porrer
 • 5-7  stk. gullerødder
 • 200 gram smør (til stegning)
 • 1 dl. olie (til stegning)
 • 1 cup soya souce
 • 1 cup vand
 • 1/2-1 cup sød chilidressing
 • 30-45% ost til tilbehør.
 • sukker, salt timian, pepper, rødvin

Server retten og spis med spisepinde.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!