Fig - 68 kcal in 100g
    68kcal
    Fig - 68 kcal in 100g

Pasta bacon, pepper, porrer

 

Nu skal vi hylde hverdagsmaden ved et DM i hverdagsmad i november 2012.
Fint, men vi er mange der gør det hver dag – og egentlig vil jeg hellere lære danskerne at se på mad på en anden måde. Som noget der skal kæles om; selvom det er hverdag.
Som denne pastaret; billig, hurtig at lave, lækker at se på og skøn at spise. Vær så god, lækker hverdagsmad.
Forskellen på kedelig hverdagsmad og lækker gourme hverdagsmad – er råvarene, lidt omtanke og anretningen. Det er ikke mere vanskeligt end det. Mange kokke vil godt gøre madlavning til en kunst. Nå, ja det kan det også være – men vi kan faktisk alle sammen lære at gøre maden spændende med små midler. Det handler om indstilling til, om man f.eks. vil have en pastaret der ligner et væltet lokum. Eller, om man vil have en pastaret, der lige så godt kunne være bestilt på en italiensk restaurant. Det tager den samme tid.
Denne ret tager den tid det tager at koge pastaen ca. 13 minutter og der er mad til 2 personer til aftensmad samt til to små portioner til frokost dagen efter. Prisen er ca. 15-20 kr.

Ingredienser:

  • 200 grav grov pasta
  • 130 gr. bacon
  • 1 porrer
  • 2 halve pepper rød og gul
  • 1 ds. hakket tomat
  • basilikum, timian, salt og pebber samt lidt trylleolie med chili.

 

Kog 200 gram grov pasta i saltet vand. I mens det koger tilberedes resten. Bacon skæres i passende stykker og steges på en varm pande. Pepper skæres i mindre stykker og steges med kort inden baconstykkerne er færdige. Porrer skæres i tynde skiver og koges ganske let i en gryde. De kogte porrer steges med bacon og peppeb 1 minut inden det hele er færdigt.

De hakkede tomater kommes i en lille gryde og koges op med timian, basilikum, salt og  kværnet sort pepper. Der kommes en smule fra trylleolien med chilie eller 1 fint hakket chilie. Rør rundt med en ske eller et piskeris. Lad det koge i ca 3-4 minutter.

Pastaen hældes i en sigte for at dryppe af. Hæld pastaen tilbage i gryden og kom lidt smør ved og lad det smelte og fordele sig i pastaen.

Anret i dybe tallerkner. Hæld et par grydeskefulde pastasouce i bunden og fordel til kanten af bunden. Læg ca. 60-70 gram kogt pasta på midten. Læg stegt bacon, pebber og porrer på toppen ca. 2 spiseskefulde og riv gerne parmasan på toppen.

Serveres mens det er rygende varmt.

Resten af retten gemmes til dagen efter til en let frokostret.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!