Kumquat - 61 kcal in 100g
  61kcal
  Kumquat - 61 kcal in 100g

Svinekotelet, timiantomat, grøntsags frittes

Svinekotelet er et overset stykke kød. Men, kødet er helt reelt og nemt at tilberedde. Serveret med timianstegte tomatskiver og pommesfrittes af kartoffel og gullerod, toppet med parmasan og citron – så har du en superlækker og hurtig hverdagsret.
Mange ser lidt skævt til svinekød som mindre fint end kalve- og oksekød. Den betragtning er dog helt forkert og måske mest basseret på snobberi. Ordentlig svinekød er fantastisk og en god svinekotelet der er tilberedt rigtigt, det er god mad.
Frem for alt skal en svinekotelet ikke stege længe eller ved høj varme. Der er ikke meget fedt i en svinekotelet derfor bliver den hurtigt tør ved forkert stegning. svinekotelet stegt sammen med tomat giver både smag, væde og saftighed så op på panden med begge dele. Jeg er vokset op samtidig med Karolines kogebøger. Og en af de retter min mor vist nok havde fra en af disse hæfter, var svinekoteletter i fad med tomat. Så det med at bruge tomat i stegningen har jeg lært at holde af tidligt. Og så skal der krydderier til og hold dig ikke tilbage her. Timian og basilikum kan bruges i store mængder sammen med tomat, mens du skal holde lidt igen med brugen af oregano. Ellers er det de store armbevægelser der skal til for at lave god og spændende mad.

Fantastisk hverdagsmad. Tid ca. 25 minutter. Pris ca. 25 kroner.

Ingredienser: (2 personer)

 • 2 stk Svinekoteletter
 • 4 stk. Tomater
 • 4 stk. Kartofler (mellemstore)
 • 4 stk. Gulerødder
 • Parmasan til rivning
 • skiver af citron
 • Timian, basilikum, salt, pepper, smør, olie

Steg fingertykke stykker af kartoffel og gulerod i en pande med 1/2 smør + 1/2 olie og fedt ikke med det. Steg til grøntsagstykkerne har fået stegeskorpe og farve ca. 5 minutter. Vend stykkerne så de brunes på alle sider og sæt så hele panden i forvarmet ovn ved 200 grader.

Skær nu tomaterne i tykke skiver. Ca. 4 skiver pr. tomat klar til at stege. Steg svinekoteletter i en varm pande ca. 1 minut på hver side. Læg en håndfuld tranebær ved koteletterne og krydder med timian, salt og pepper. Læg derefter alle tomatskiverne på panden sammen med svinekoteletterne og krydder godt med timian og basilikum og sæt panden med tomat og koteletter i ovnen. Herefter skal svinekoteletter stege videre sammen med tomatskiver i ovnen i 4-5 minutter.

Når svinekoteletterne sættes i ovnen tages kartofler og gulerødder ud og steger evt. videre på komfur eller varmeplade indtil kød og tomat er færdigt.

Anret på tallerken med citron til kødet og forårsløg samt parmasan på toppen af tomaterne og server straks.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!