Hazelnuts - 650 kcal in 100g
    650kcal
    Hazelnuts - 650 kcal in 100g

Saltristede mandler

Hjemmelavede saltristede mandler er da et must som snack i et modernet hjem.
Mandler er noget af det bedste man kan spise for sjov, men selvfølgelig skal ikke bare spise igennem. Og saltet skal man også holde lidt igen med. Men eller – så er saltristede mandler en gude-snack. De ristede mandler kan spise alene uden noget eller til en kold øl. Du kan blande dem med rosiner og andre nødder og får en fantastisk blanding lige ved hånden når sulten for sjov melder sig. Ristede mandler er også rigtig godt til at blande i friske salater. Det giver et lækker twist til maden eller for sjov.

Der er flere metoder til at frembringe disse dejlige nødder. Min håndtering af nødderne er sådan: Fyld en stegepange med hele mandler direkte fra posen. Kom vand i så det lige dækker bunden af panden300-400 gram. ca. 1 1/2 – 2dl. vand. drys 2 spiseskefulde groft køkkensalt ud over mandlerne og lad det hele koge ved mellemvarme til alt vandet er væk. Dog uden at brænde på. Rod lidt rundt i mandlerne en gang eller to.

2014-10-10 15.48.36

Læg nu mandlerne i en bræddepande med bagepapir i bunden og stil dem i ovenen ved ca 170 grader i ca. 15-20 min. sluk og lad ovnen køle ned til ca. 90 grader. Nu er nødderne klar – tag dem ud til afkøling. Lyt til nødderne undervejs. Når de begynder at klikke er de færdige og kan tages ud af ovnen for at køle af. Smag dig lidt frem. De færdige mandler er lidt seje når de er varme, men bliver helt sprøde når de afkøler.

Læg mandlerne i et lufttæt glas og du har noget at se på og slønt at spise. Ristede mandler er også en god værtindegave – og så tager det kun 15-20 minutter at lave dem.

Print Friendly, PDF & Email

2 comments to Saltristede mandler

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!