Mango - 63 kcal in 100g
  63kcal
  Mango - 63 kcal in 100g

Asparges, laks og kammuslinger

Sæsonens første asparges blev spist med hollandaise, kogt laks og stegte kammuslinger.
Asparges er bare godt og skal spises når sæsonen er der. Sæsonnen starter i maj og vare højst 2 måneders, så man skal gå til den når de nye asparges er der. Jeg er flasket op med asparges i de mange år jeg arbejdede i EU parlamentet i Strassbourg i Frankrig. Der går man helt asparges amok i maj måned og laver asparges festival hvor de nye asparges bæres frem på store fade og så spiser man til man segner. Altså på den tranditionelle måde i Alsace. Asperges aux trois Jambons et sauces – med Sauce mayonnaise, Sauce blanche ciboulette og Sauce mousseline – og så spiser man tynde skiver skinke til. En fantastisk ret jeg også lægger ud som opskrift her inden længe.

Mine første asparges dette år, blev til med den tid jeg nu havde tilovers. Et sykke kogt laks, nogle smørstegte kammuslinger og kogte friske asparges servert med en hollandaise souce. Lad mig blot indrømme det med det samme – hollandaisen blev ikke lavet fra bunden. Jeg bruger den bedste færdige jeg kan få, der hvor jeg bor og tilføre ekstra smør og hvidvin og smager til med salt og evt. lidt sukker.

Bræk de friske asparges der hvor de knækker naturligt, skræld dem. De er klar til kogning hvis du kan sætte mærker med en negl i dem. Ellers skal de skrælles noget mere. kog i saltet vand og test dem undervejs om de er færdige. De skal være bløde, men med bid i. Ja, det er lidt selvmodsigende, men sådan er det altså. Laksestykkerne damper du i en fiskegryde eller koger, mens du steger kammuslingerne i rigeligt smør ved middel varme. Kammuslinger skal være gennemstegte, men må ikke stege for længe så bliver de seje. Det er lidt af en fornemmelse.

           

Server en tør hvidvin til.

Kan anbefale en Chardonnay Semillion, 2006 , Red Label fra det Australske vinhus Wolf Blass. Netto forhandler den til 50-56 kr. hvilket er en fornuftig pris til en fyldig, fed vin der er supper til fisk.

     

 

Asparges, laks og kammuslinger
 
 
Til 2 personer
Ingredients
 • 2 stk. Laks
 • 8 stk Kammuslinger
 • 1 bundt hvide asparges ca. 500 gram
 • 1 pose hollandaise, færdiglavet
 • 100 gram smør
 • 2-3 cl. tør hvidvin
 • salt og sukker.
Instructions
 1. Bræk alle asparges der hvor de knækker naturligt og brug det øverste.
 2. Skræl alle asparges 1-2 cm under aspargeshovedet og ned
 3. Når du kan sætte neglemærker på tværs af aspargesen er de klar til kogning
 4. Kog asparges i spildkogende vand med salt i 10-12 minutter alt efter friskhed - smag undervejs om de er færdige
 5. Steg kammuslingerne i rigeligt smør. Nå smøret bliver brunt lægges kammuslingerne på panden og steger til de er gennemstegte ca. 6 minutter ved mellemvarme
 6. Laksestykkerne lægges i en gryde med kogende vand, der skrues helt ned for varmen og laksen er færdi efter 5-6 minutter (ca. 1½ minut pr cm. i højden )
 7. Varm den færdige hollandaise i en gryde. tilsæt ca 25 gram smør samt 1-2 cl. hvidvin lidt efter lidt - smag til undervejs med salt og sukker
Notes
De stykker asparges der bliver lagt fra når man knækker dem, kan bruges til at lave aspargessuppe af.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!