Apple - 50 kcal in 100g
  50kcal
  Apple - 50 kcal in 100g

Grannåle sirup

Foto Kit Haig

Søster Kit der er min kusine og som bor det vildeste sted i Norge ved en lille sø – og lever i og af naturen, som en ægte nordisk viking hør og bør, har sendt mig denne opskrift på grannåle sirup, der er perfekt til pandekager. Får man ikke bare lyst til at hive låget af og spise af glasset med en ske – så godt ser det ud.
Grannåle er en af de ting naturen producere, som er mere værd i madlavningen end noget du kan købe for penge. Du drømmer ikke om hvor vildt godt det smager. Og det er totalt gratis – hvad venter du på.
Jeg kan bare sige gransirup, grante, granolie, graneddike, grangelé, granbrød, gransnaps, gransuppe, syltet gran og gran til stegning og i gryderetter.
Har du ikke selv et grantræ du kan plukke knopper og nåle fra, så gå ned af vejen, find et grantræ og spørg ejeren, om du må plukke lidt til madlavningen. Du skal selvfølgelig leverer et glas af det færdige produkt tilbage i “nabokassen” til naboen som tak for hjælpen. Og tak elskede søster Kit for opskriften.

Denne sirup passer også godt til vildt, lam og til røgede retter.

Grannåle sirup
 
Ingredients
 • 3 dele Grannåle eller knopper
 • 2 dele sukker
 • 2 dele vand
Instructions
 1. Kom (3 dele) grannåle/knopper i en gryde og dæk med (2 dele) vand
 2. Lad det småkoge i 15-20 minutter
 3. Si alle nåle fra og hæld sukkeret i kogevandet
 4. Kog videre ved middel varme indtil det begynder at blive rødt
 5. Kog videre til det har konsistens som tynd sirup
 6. Hæld derefter på skoldede glas og luk låget til
 7. Siruppen bliver mere fast når den er afkølet.
Notes
Du kan lade afkoget af grannåle stå natten over i køleskabet hvis du har tid at vente, inden du koger videre med sukker. Du kan lave gelé på samme måde - så skal du blot komme geleringsmiddel i og evt. tilsætte lidt lime og Ingefær.

 

Print Friendly, PDF & Email

8 comments to Grannåle sirup

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!