Pear - 55 kcal in 100g
  55kcal
  Pear - 55 kcal in 100g

Pulled Pork

Pulled Pork er en fantastisk måde at lave flæskesteg the Slow Food way. Pulled Pork er en total mør flæskesteg, der kan rives fra hinanden i mindre stykker – deraf navnet.
Marinér kødet 24 timer før det skal i grillen og nyd de 10-13 timer stegen skal stege langsomt i grillen. Det er den hyggelige del hvor man skal holde øje og drikke kolde øl ind i mellem. Husk også at have et par små grillpølser man kan lægge på undervejs. Mere er der ikke at sige. Mange siger det er svært – det er det ikke, men grillkullene skal arrangeres og passes hele tiden. Men stegen griller, forbereder du de hjemmelavede burgerboller.
Man forbinder ofte Pulled Pork med Barbecue og sydstaterne i USA og det er nok også der, man ska finde oprindelsen på denne måde at tilberede en svinesteg på. Pulled Pork serveres tit som en burger, men det færdige kød kan bruges i utallige kombinationer med ris, grøntsager eller i indbagte retter.
Her en home made burger med agurkesalat, rødkål og salt – klassisk og godt.

Skær sværen af en flæskesteg og gem dem – de bliver til lækre flæskesvær senere. Marinér hele stegen i en ”Rub” en tørmarinade og pak stegen ind i husmorfilm (WitaWrap) og lad stegen marinerer mindst 24 timer i køleskabet. Herefter kan den lægges i grillen og stege ved 100-125 grader i 10-13 timer. Læg gerne en smule røgetræ på kullene det giver en god smag.

Har du mulighed for at måle temperaturen i grillen samt temperaturen i stegen undervejs med stegetermometer og grilltermometer er det en rigtig god idé. Stegen skal helst op på 90-93 grader i midten; så er den færdig.

 

           

 

Pulled Pork
 
 
: Svinekød barbecue
Ingredients
 • 2 kg. nakkekam /flæskesteg med svær uden ben
 • 3 spsk. paprika
 • 1 spsk. rørsukker
 • 1 spsk. brun farin
 • 1 spsk. stødt spidskommen
 • 2 tsk. salt
 • 2 tsk. stødt sort peber
 • ½ tsk. tørret chili
Instructions
 1. Skær sværen af stegen og gem den (hvis der er svær på)
 2. Kom tørmarinaden i en skål og fordel marinaden over hele stegen
 3. Pak stegen ind i husmoderfilm (witawrap) og stil på køl i 24 timer
 4. Tænd en grill starter med ca 10-12 grilbriketter.
 5. Pak grillen med briketter i 2 rækker rundt langs siden på grillen i en hestesko (se foto)
 6. Når grillstarter er klar - alle kul er grå og meget lægges de på den ende ende af rækken med briketter i en bunke.
 7. Læg gerne røgetræ på briketterne.
 8. Placer stegen over fad med vand og luk låget på.
 9. Juster nu grillen så varmen i grillen er 100-125 grader - brug spjæld i bunden og i låget til at justere med.
 10. Spjæld i bunden skal stå på 1½ af 9 og spæld i låg skal være lukket så kun ledning fra stegetermometer kan være der.
 11. Steg nu i 10-13 timer eller til stegen er 90-93 grader i midten af stegen.
Notes
Tørmarineregen skal være mindst 5-6 timer helst 24 timer Stegningen kan gøres ved højere temperatur og ca. 5 timer. Pulled Pork bliver dog bedst ved lang marinering og lang stegetid ved lav temperatur.

Grillmetode:

Kullene lægges langs grillens inderkant med et vandfad (alufad med vand) i midten hvor fedten også kan løbe ned i. Grillene antendes så i den ene side og brænder langsomt hele vejen rundt.

           

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!