Hazelnuts - 650 kcal in 100g
  650kcal
  Hazelnuts - 650 kcal in 100g

Feta fra eget mejeri

Jeg har altid ønsket mig mit eget mejeri – det har jeg så fået og vupti; hjemmelavet Feta.
Jeg er usikker på om man overhovedet må kalde hjemmelavet friskost – Feta. Men, nu gør jeg det, får det er jo det, det er. Skøn hjemmelavet fast friskost, lavet på økologisk ikke homogeniseret sødmælk fra Osted. Lad mig sige til alle der har en Rema1000 inden for køre afstand. Deres mælkeprodukter fra Osted er i særklasse og prisen ligeså. OK, ka du få friskmalket mælk direkte fra kopatten skal du selvfølgelig bruge det. I tilgift får du så 2-3 kopper megafed fløde du kan skumme fra til jordbærene.
Jeg mener det – se nu at komme igang med at lave din egen ost. Det er nemt, hyggeligt og du ved hvad osten er lavet af og kan selv bestemme smag og styrke. Hvad venter du på?
Når sandhedens skal frem, har jeg selv ventet alt for længe før jeg kom i gang som mejerist. Men, køber du et gør-det-selv mejeri fra hjemmemeriet.dk – hvilket jeg kan anbefale – så får du både ostekar og how-to-do-ost for dummies – 2 dage senere kan du stille din første fetaost i køleskabet.

Du kan sikkert godt lave ost uden Den lille Mejerist fra hjemmeriet.dk. Men, for 600 kr. får du hele pakken inklusive nørdeværktøj som f.eks. en ske der afmåler en knivspids – uundværligt. For når man går der i køkkenet og leger mejerist med frisk syrnet mælk i gryden, osteløbe, lipase og fedtpapir; går der total nørd i den. Lige 2 dage til – man føler sig virkelig som mejerist.

Der er meget ventetid når man laver ost – brug ventetiden til at bage brød og frem for alt ryd op undervejs. Ellers ender køkkenet med at ligne et nedlagt mejeri og ikke et nystartet.

En opskrift på feta eller anden ost lægger jeg ikke her på siden, men linker til hjemmeriet.dk hvor du helt gratis finder alle opskrifter samt onlinebutik hvor du kan købe alle kar og værktøj.

Kaster du dig ud i at lave ost selv eller er du en habil hjemmerist – høre jeg gerne fra dig om dine resultater, tips og gode råd. Bare skriv løs her i kommentarfeltet.

     

Du kan finde opskrifter samt online shop her: Hjemmeriet.dk

Læs mere om Osted Mejeri her

Feta fra eget mejeri
 
 
Af 6 liter mælk får du ca. 1 kg. feta
: ost, feta
Ingredients
 • Det lille mejeri
 • 6 liter Sødmælk, økologisk ikke homogeniseret
 • 1 liter Tykmælk, økologisk ikke homogeniseret
 • 1 liter Vindruekerneolie
 • 300 gram salt
 • Håndklæde, Viskestykke, Laksekniv, Hulske,
 • Dørslag, Opvaskebørste, Minut-ur
 • Hvidløg, laurbærblade, chile, olieven og timian
 • Glas til at komme den færdig ost i med olie
Instructions
 1. Alt grej skoldes med kogens vand
 2. Mælk plus 1 dl. tykmælk varmes til 32 grader
 3. læg håndklæde over gryden for at holde varmen
 4. Lad gryden stå i 30 min
 5. Tilsæt Osteløbe og lipase
 6. læg håndklæde over gryden for at holde varmen
 7. Lad gryden stå i 25 min
 8. Så skal oster skæres og drænes
 9. se resten i opskriften.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!