Strawberry - 31 kcal in 100g
  31kcal
  Strawberry - 31 kcal in 100g

Krondyr med stegte mandler og rodfrugter

Krondyr med stegte mandler og rodfrugter lyder dyrt – men er det faktisk ikke, når man selv laver det. Bøffer af kronvildt bliver møre hver gang, fordi kødet har hængt rigtigt og længe nok. Vildt hænger næsten altid så længe som kød skal hænge og så bliver kødet mørt, når man steger det. Retten er relativ hurtig at lave, det tager cirka den tid det tager at brasse kartofler. Ristede mandler, ribsgelé og de karamelstegte gulerødder giver den helt rigtige opbakning til krondyrsbøffen. Retten bliver lavet her i køkkenet hver gang vi kommer forbi et par krondyrsbøffer til en rimelig pris.

Lær dine madforretninger at kende. F.eks. har Rema1000 ofte gode tilbud på specielt kød, eksempelvis krondyrsbøffer og så køber vi dem. Men også andre supermarkeder har gode tilbud på specielt kød. Ellers find en slagter i nærheden af hvor du bor eller arbejder. Men lad ikke dit inkøb helt styre af billige priser. Et kodt stykke kød koster ofte lidt mere. Oplevelse overstiger ofte prisen – og så kan man jo købe lidt miondre kød hvis man vil spare peneg. Bøfferne til denne ret blev købt for 59 kr. for 2 bøffer og det kan jo ikke siges at være dyrt for kød af Kronvildt. I det hele taget har vildt jo ofte altid levet som dyr skal leve – frit og med mulighed for at spise det dyret vil spise. Også selvom det er opdrættet vildt der jo for det meste går frit i store vildtremisser hele året.

Nå – tilbage til komfuret. Forbered dig altid inden du starter tilberedningen. Hav alt parat, så du ikke skal lede efter tingene når du skal bruge dem – eller glemmer at lave det du havde drømt om.

Start brassekatoflerne – brug kartofler fra dagen før eller lav råstegte kartofler. Lav karamelgulerødder som når du laver brune kartofler og steg bøfferne til sidst. Sovsen kan være som her, lavet på den gode fond fra stegemøffen juleaften med masser af umami smag. Du kan også vælge at røre en hvidløgs eller kryddersmør.

Men gør dig selv den tjeneste – altid at have stegemøf i køleskabet. Stegemøf laves når du steger eller laver grundsovs (fond).  Skum fedten fra og hæld i et glas. Fedten lægger sig i toppen og den gode umami sauce lægger sig i bunden. Gem for guds skyld – det er som at sætte penge i banken.

           

Krondyr med stegte mandler og rodfrugter
 
 
Ingredients
 • 4-5 Kartofler, mellem størrelse
 • 5-6 gulerødder
 • 2 stk Bøffer af kronvildt
 • 1 håndfuld mandler
 • 4 tsk Ribsgelé
 • 1 dl. fond til souce fra møfbanken
 • ¼ fløde
 • 3-5 spsk sukker
 • 50 gram smør
 • 40 gram mandler
 • krøddersmør (alternativ i stedet for sovs)
Instructions
 1. Skær kartofler i mindre stykker og lav brasse kartofler i smør på en pande
 2. Tilsæt gerne andenfedt fra stegemøffen
 3. Skræld gulerødder og skær i mindre strimler (kvarte eller mindre)
 4. Dæk bunden af en pande med sukker og lad det smelte
 5. Rør lidt i sukkeret (ind på midten) når det begynder at smelte
 6. Når sukkeret er smeltet og ligner karamel kom da smøret i sukkeret og lad smøret smelte.
 7. Kom gulerødder på panden med smør og sukker og lad dem brune ved svag varme. bøffer for sener og drys med groft pepper
 8. Når kartofler er brassede færdige sættes de tilside evt. i ildfast fad i opvarmet ovn 100 grader.
 9. Varm nu panden op og kom mere fedtstof på og steg bøfferne 3-4 min på hverside.
 10. Rens evt
Notes
Om sovs (sauce) Er sovsen ikke tyk nok så ryst lidt mel med mælk til en halvtyk grød og kom lidt i sovsen ad gangen og rør meget. Kog op undervejs og rør. Så kan du gøre sovsen lidt tykkere end fløden måske kan gøre. Kom derefter fløde i bagefter - for fløde skal der i sovsen Om stegning af bøf. Uanset om din bøf skal være rød eller gennemstegt så skal kødet behandles godt og tilbederedes med hjertet. Bøfferne skal tages ud af køleskabet i god tid inden de skal steges mindst 20 min. Steg på varm pande brug godt med fedtstof og vend tit. Lær at mærke på bøffen hvornår den er klar. Tryk med pegefingeren på midten af bøffen. - er bøffen blød er den rød - er bøffen mellem hård er med mellemrød - er bøffen hård er den gennemstegt

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!