Banana - 73 kcal in 100g
  73kcal
  Banana - 73 kcal in 100g

Laks, nye kartofler og dild

kartofler_aks_dild

Nye kartofler, stegt laks med dild og smørklat sauce er – hvad skal jeg sige……smukt og lækkert. Her med nyopgravede kartofler fra køkkenhaven, lakseportioner fra fryseren, frisk dild og koldt smør lagt på direkte på de varme kartofler. Her er dilden ikke bare pynt, den er en del af retten, derfor skal der meget på.
Jeg har noget med kartofler tror jeg og specielt nye friske kartofler hentet i køkkenhaven. Det er noget af det bedste jeg ved og jeg kunne spise kartofler hver dag hvis det stod til mig.
Denne madret høre til i den hurtige ende ca. 14 min. så det er altså også rigtig lækker hverdagsmad de dage man har travlt – og en fantastisk sommerret.

Laksestykker fra fryseren er ikke 1-prioritering men måske no. 3. No.2 er frisk fisk og no. 1 er helt friskfanget fisk med egen stang. Men laksestykker fra fryseren er dog ok hvis man tænker sig lidt om og læser godt på mærkningen.

Nye kartofler skal koges lidt mere forsigtigt end lidt ældre kartofler. Kog ved middelvarme i den lave ende, vandet skal lige koge i ca. 10-11 min. Lad derefter kartoflerne stå i vandet 5-6 min.

Tips til stegning af laksestykker:
Laksestykkerne steges i olie eller smør på en varm pande først på skindsiden indtil farven skifter fra orange til mere mælkehvid halvvejs op på laksestykket. Så vendes laksestykkerne om på kødsiden uden skind og panden slukkes. Mærk derefter på siden af laksestrykket så kan du mærke når det er færdigt. Det må ikke blive for hårdt.

Laves madretten som slankemad, så undlad smøret over kartoflerne og steg kun med lidt olie. Men der skal altså fedtstof til både til kroppen og til stegning.

Se stort foto

Laks, nye kartofler og dild
 
 
Ingredients
 • 4 stykker laks med skind
 • 400 gram nye kartofler
 • et stort bundt dild
 • 50 gram smør til at komme på kartoflerne
 • ca. 1 spsk olie til at stege i
 • salt og peber
Instructions
 1. Rens kartoflerne for jord og kog i vand der lige dækker
 2. Steg laksestykker på skindsiden til kødet ændre farve halvt op på stykket
 3. Vend laksen og sluk panden
 4. Mærk på siderne af laksestykkerne med tommel og pege/langfinger
 5. fisken skal være fast men ikke hård.
 6. Server med det samme med klatsmør på kartoflerne
 7. Og meget dild.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!