Orange - 45 kcal in 100g
  45kcal
  Orange - 45 kcal in 100g

Koteletter i fad med kanel og fløde

2013-09-19 20.22.29

Koteletter i fad er en velgennemprøvet dansk ret. Ja om den faktisk er dansk oprindelig er nok svært at sige, men hvorom alting er, så er det en herlig og nem middagsret. Her med kanel og fløde, chili og rødvin ala mediterranean food.
Jeg elsker mediterranean mad og bruger enhver lejlighed til at peppe den danske madtradition lidt op med denne herlige flavor fra middelhavets køkken.

Lad mig lige fortælle hvorfor der altid er 5 koteletter i hver pakke. 2 personer vil købe 2 eller 4 koteletter. Når forretningerne putter 5 i pakken kan de dermed sælge mere kød og tjene flere penge. Denne fidus er uden ende. Skal du købe koteletter til 4 eller 5 personer er du nødt til at købe 2 pakker altså 10 koteletter. Uanset hvad du gør, vil du altid være nødsaget til at købe mere kød end du skal bruge. Forretninger skal tjene penge og er ret ligeglade med, at du får for meget kød i indkøbskurven. Det er forbrugeren der sidder med dårlig samvittighed over at skal ende med at smide mad ud. Nå ja – man kan fryse overskudet ned. Ja det kan man, Men et eller andet sted, er der da noget galt i, at man ikke bare kan købe 2 koteletter. Det kan man så også, hvis man går til sin slagter. Der er bare ikke mange slagtere tilbage – så det bliver lidt svært.

Selvfølgelig kan man argumentere form at man kan købe storkøb og fryse ned i mindre pakninger. Men, stadig er det forkert, at man som forbruger er tvunget til at sanke i lade.

Nå, nok om det. Ud over de 5 koteletter, er der i denne middagsret stykker af store tomater, søde cherrytomater, stykker af løg, stykker af rød peber, chili, rødvin, kanel, salt, peber og fløde. Plus et par kogte kartofler der stiver saucen en smule. Og når jeg siger stykker, mener jeg sådan rustikke stykker der ikke koger ud til ingen ting. På den måde er der noget tilbage med lidt bid i.

2013-09-19 19.11.04   2013-09-19 19.15.41   2013-09-19 19.22.23

2013-09-19 19.23.52

 

Koteletter i fad med kanel og fløde
 
 
Ingredients
 • 5 stk koteletter
 • 3 store løg
 • 3 store tomater
 • 6-8 søde cherrytomater
 • 2 stænger kanel
 • 1½ spsk tørret timian
 • ½ tsk tørrede chilikorn
 • ½ dl rødvin
 • ¼ ltr fløde
 • 5-6 små kogte kartofler
Instructions
 1. Steg kotelleter af på en varm pande så der er stegefarve på begge sider
 2. læg koteletter i ildfast fad halverede.
 3. Skær løg i både og steg i pande med smør og olie sammen med hele cherrytomater og stykker af de store tomater og stykker af rød peber
 4. Drøs timian over samt salt og peber
 5. Når der er stegefarve på løg og tomater kommes rødvin ved og koger panden af
 6. Tilsæt fløde og lad det simre i ca. 5 min
 7. Kom kanelstænger hele i fadet
 8. Hæld det hele over koteletter og tilbered færdig i ovn ved 210 grader i ca 45 min
 9. Skær kartofler i mindre stykker og tilsæt efter 20 minutter
Notes
Server med et stykke godt brød Brug kolde kartofler kogt dagen før . Bruges rå kartoffelstykker skal de ved retten fra starten fra starten.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments to Koteletter i fad med kanel og fløde

 • Hej Carsten.
  rigtig god opskrift. Og billedet ser lækkert ud. Der er ikke noget bedre end når man kan gøre en anelse kedelig kotelet til en dejlig ret. Og det ser ud til at være lykkedes for dig. Jeg vil helt sikkert prøve at lave opskriften, jeg vil også også tilføje lidt stegt bacon. Det er lige prikken over i’et. 🙂
  Mvh. Malene

  • admin

   Hej Malene.
   Ja det er jo netop det der er min kamp, at inspirere til at lave lækker hverdagsmad. Det glæder mig opskriften kunne få dig ud på kanten af stolen :v Jeg håber at høre fra dig når du har testen retten og forhåbentlig er glad og tilfreds 😀
   Mvh Carsten

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!