Lemon - 30 kcal in 100g
    30kcal
    Lemon - 30 kcal in 100g

Nye kartofler, smør og karse

image

 

Nye varme kogte kartofler, koldt smør, karse og salt – den enkleste madret og er kartoflen kogt til perfektion, også en af de mest lækre serveringer man kan tænke sig. Kartoffel, smør, karse og salt spiller helt vildt godt sammen. Man behøver ikke mere end det en lun sommeraften, så kan man faktisk blive madtilfreds. Jeg takker tit min store mentor ud i madens afkroge Søren Gericke. Og især for,at have fået øjnene helt op for de fantastiske jordknolde. Jeg har gjort kartoflen til mine venner, som Søren gjorde kartoflen til sine venner tilbage i 80’erne. Faktisk stillede han sig gerne op på gader og stræder og fortalte om kartoflens fortræffeligheder. Det burde man gøre igen.

Det nemme ved denne ret er, at lave kogte kartofler, skære en god klat smør og klippe frisk karse og drysse over med lidt salt. Husk at skrællen skal blive på kartoflen når de er nye.

Det svære er, at koge kartoflen til perfektion. Så her må man prøve igen og igen til man har lært sine knoldevenner at kende. Kartofler er forskellige fra sort til sort og der er stor forskel på hvor meget de forskellige sorter skal koge.

Generelt skal man få kartoflerne i kog og derefter lægge låg på og skrue ned for varmen så de gyldne knolde kun lige koger. Gode faste nye kartofler skal ca. Koge 10-12 minutter. Så tag afsæt i 10-11 minutter når vandet koger og derefter teste med en stegenål. Slipper kartoflen uden problem er kartoflen kogt – måske til perfektion.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!