Grapefruit - 48 kcal in 100g
  48kcal
  Grapefruit - 48 kcal in 100g

Kartoffelmad med fedt og purløg

DSC_0331

Er der noget så dansk som en kartoffelmad med fedt, salt og purløg.

Dansk smørrebrød i topklasse, behøver ikke være indviklet. Brød, kogte kartofler, purløg og salt og peber. Så enkelt kan det gøres.

Jeg elsker sigtebrød og spiser det gerne som brød til en kartoffelmad. Rugbrød er også godt. Men, der er noget med mig og sigtebrød.

Sådan en kartoffelmad er forår, sommer, efterår og vinter på en og samme gang. Man bliver væk i smagen simple men gode ingredienser.En kartoffelmad er luksus når det er bedst. Ja, man kan jo komme til at spise en sådan kartoffelmad for sjov.

Der er mange der sværger til at have alt muligt mærkeligt salat under deres pålæg. Det gør jeg ikke. Jeg ved ikke hvad salatblade laver under pålæg på smørrebrød. Det ser godt ud siger nogen. Nej, så vil jeg heller blot bruge grundelementerne der smager godt sammen og få dét til at se godt ud. Og så er jeg ikke alene om det med ikke at komme salatblade under pålæg på smørrebrød. Ida Davidsen fra Smørrebrødsdynastiet i Store Kongensgade i København har nøjagtig samme holdning – og så er man vel ikke ikke helt i hegnet. Men i så fald er vi da to.

 

Kartoffelmad med fedt og purløg
 
Ingredients
 • 1 skive sigtebrød
 • 3-4 kogte kartofler (alt efter størrelse
 • 1 dysk purløg
 • fedt
 • salt
Instructions
 1. Kom fedt på brødet, spar ikke på det
 2. Skær kartofler i gode skiver og læg på brødet
 3. Pynt med purløg, hakket eller klippet
 4. Drys med salt og groft peber.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

:  

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!