Pear - 55 kcal in 100g
    55kcal
    Pear - 55 kcal in 100g

Dyrk din egen køkkenhave

Spis din have

Er du så heldig at have din egen have, drivhus eller have adgang til jord hvor du kan dyrke grøntsager og måske holde høns – så er du ikke bare heldig. Du er også godt tosset hvis ikke du fylder hele jordstykket med alle mulige grøntsage, krydderurter, frugter og bær. Og laver du ikke din egen køkkenhave – er du godt tosset.

Selvforsyning er ikke kun for gårdejere, bønder og økologiske hippier

Alle kan lave selvforsyning i en eller anden grad

køkkenhave

Har du en altan kan du dyrke i altankassen og i krukker og op af muren.

Har du en lille forhave, vil du blive forbavset over hvor mange grøntsager du rent faktisk kan dyrke og bruge i den daglige madlavning.

Og bor du et sted uden jord, i byen f.eks. må du overveje at blive Guerilla gartner – altså plante på steder som du egentlig ikke ejer eller har ret til, men gør det alligevel.

Går du rundt med ønsket om at dyrke dine egne grøntsager, men ikke rigtig tror det kan lade sig gøre – så skal du se denne lille film om hvordan en familie i USA forvandlede tørt jord på en villagrund, til muldrig grøntsagsjord. Familien ikke bare lever af deres grøntsager, de levere også til restauranter i byen.

Og grunden, ja den er ikke meget større end en gennemsnitlig dansk villagrund.

Læn dig tilbage og få fornyet kraft til at komme i gang med selvforsyning

Print Friendly, PDF & Email

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!