Fig - 68 kcal in 100g
    68kcal
    Fig - 68 kcal in 100g

Kogekunst

Kogekunst – eller det at lave god mad.

Lad mig sige det med det samme. Når jeg taler om kogekunst her på The Cooking Affair,  taler jeg ikke som hverken linje kok eller køkkenchef – for det er jeg ikke.
Jeg taler om kogekunst som det at sætte sig ind i hvad det er man laver,  tænke over hvad man putter i munden og i gryden og lære af sine fejltagelser,  så maden blive bedre næste gang man laver den.
Kogekunst for mig er tilgangen til det at lave mad,  at det ikke er noget der skal overståes,  men noget man gør af glæde. Og ligesom med alt andet   –   resultat bliver bedre jo mere man anstrenger sig.

Ordentligt værktøj

God mad kræver godt værktøj.
Gennemgå hvad du har af værktøj i køkkenet og tænk over hvad du bruger og om det gør arbejdet godt nok.
Sørg for at have gode knive og gode gryder og stegepander der kan gå direkte fra blusset og i ovnen. Hellere have et mindre antal knive og potter og pander – men af god kvalitet og som man bliver glad af at arbejde med. Det er min erfaring.

Vær åben og tænk kreativt

Resten er stort set et spørgsmål om at være åben over for idéer og nytænkning og være kreativ i forhold til de råvare man har til rådighed.
Forskellen på de helt store stjernekokke og dig er, at stjernekokken ved hvordan de forskellige råvare opfører sig med hinanden og kender fidusen at blande det sure,  det søde, det salte og det bitre og det stærke i den rigtige sammensætning. Og den sammensætning er forskellig fra ret til ret. Den gode nyhed er,  at du kan lære at gøre det samme uden at gå mange år i kokkelære.
Sund fornuft og en smule omtanke så er du allerede kommet langt. Brug så The Cooking Affair til lære fra og til at dele dine små og store oplevelser med os andre.

Tips og tricks

Løbende vil du kunne finde nye tips og tricks i forbindelse med dine besøg her på siden,  der vil forbedre din egen kogekunst markant.
Tips og tricks vil vi få fra nogle af ”eksperterne”,  men også fra brugerne af The Cooking Affair. For  –  nok beundre vi de store mesterkokke,  men hjemmekokken der gider bruge tid på at læse og skrive madblogge og gøre noget ekstraordinært ved sine retter. Deres tips og tricks er helt uundværlige,  for at gøre hverdagsmad til en festlig og uundværlig oplevelse.

  • Hvordan tændes grillen nemmest?
  • Kan man genbruge brugte grill kul?
  • Hvordan laver man sværen sprød på Flæskestegen hver gang?
  • Skal en rød bøf steges i ovnen eller på en pande?

Et lille tips omkring skvalderkål – den måske mest hadede plante i enhver have i Danmark. Vi vender tilbage til de andre mange ukendte planter der også kan bruges i den almindelige kogekust.
Høst de små spæde blade og brug dem som tilskud til den grønne salat. Eller brug bladene (stadig de nyeste skud) som spinat. Kog dem hurtigt og sigt vandet fra i en
salatslynge og brug bladene i omelet,  eller til den røgede medister. Så får du også lidt hævn over skvalderkålen og bliver glad.

Print Friendly, PDF & Email

Hej igen…..

Vi koger og steger så der er røg i køkkenet. Kom med ind i kampen for den gode mad - skriv til os hvis du har en kommentar eller en god opskrift.
Du er velkommen til at sende os gode ideer og tips - vi er også på Facebook og Twitter.

Error, no Ad ID set! Check your syntax!